Martha Guadalupe Nieto López

Martha Guadalupe Nieto López

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Facultad de Ciencias Biológicas UANL
Ave. Pedro de Alba s/n cruz con Ave. Manuel L. Barragán
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Ecología

Ligas relacionadas
• Licenciatura: Biólogo, Facultad de Ciencias Biológicas, UANL, 1995.
• Maestría: En Ciencias con especialidad en Recursos Alimenticios y Producción Acuícola, Facultad de Ciencias Biológicas, UANL, 1998.
• Doctorado: En Ciencias con especialidad en Acuacultura, Facultad de Ciencias Biológicas, UANL, 2003.
Martha Guadalupe Nieto López
QBP,401,229,Ecología y biodiversidad,
Nutrición y Tecnología de alimentos / Caracterización físico-química de ingredientes
SNI Nivel I
Publicación Año url
2021-10-21 14:19:44
Julián Gamboa-Delgado, Martha G. Nieto-López, Maribel Maldonado-Muñiz,David Villarreal-Cavazos, Mireya Tapia-Salazar, Lucía Elizabeth Cruz-Suárez, 2020. Comparing the assimilation of dietary nitrogen supplied by animal-, plantand microbial-derived ingredients in Pacific white shrimp Litopenaeus vannamei: A stable isotope study. Aquaculture Reports volume 17 (Julio 2020) 100294. ISSN: 2352-5134 https://doi.org/10.1016/j.aqrep.2020.100294
2020
2021-10-21 14:19:44
Garcia-Pérez, O.D., Tapia-Salazar, M.T., Nieto-López, M.G., Maldonado, M., Guerrero, L., Cruz-Suárez, L.E., Marroquin, A. 2019. Effects of conjugated linoleica cid and curcumin on growth performance and oxidative stress enzymes in juvenile pacific white shrimp Litopenaeus vannamei feed with aflatoxins. Aquaculture Research. Online ISSN:1365-2109, https://doi.org/10.1111/are.14451, versión impresa: Volumen 51 , Número 3 Marzo de 2020 Páginas 1051-1060
2019
2021-10-21 14:19:44
Tapia-Salazar, M., Arévalo-Rivera, I., Maldonado-Muñiz, M., Garcia-Amezquita, L., Nieto-López, M., Ricque-Marie, D., Cruz-Suárez, L., & Jorge Welti-Chanes. 2019 "The dietary fibre profile, total polyphenol content, functionality of Silvetia compressa and Ecklonia arborea and modifications induced by high hydrostatic pressure treatments" Food and Bioprocess Technologies. Aceptado 24 de diciembre de 2018, Publicado March 2019, Volume 12, Issue 3, pp 512?523. ISSN: 1935-5130 (Print) 1935-5149 (Online). https://doi.org/10.1007/s11947-018-2229-8
2019
2021-10-21 14:19:44
David Alonso Villarreal-Cavazos, Denis Ricque-Marie, Martha Nieto-López,
Mireya Tapia-Salazar, Andreas Lemme, Julián Gamboa-Delgado, Lucia Elizabeth Cruz-Suárez, 2019. Apparent digestibility of amino acids in feedstuffs used in diets for the Pacific white shrimp, Penaeus vannamei. Ciencias Marinas (2019), 45(3): 91?100
https://doi.org/10.7773/cm.v45i3.3007
2019
2021-10-21 14:19:44

Julián Gamboa-Delgado, J., Morales-Navarro, Y., Nieto-Lopez, M., Villarreal-Cavazos, D., Cruz-Suárez, L. 2019. "Assimilation of dietary nitrogen supplied by fish meal and microalgal biomass from Spirulina (Arthrospira platensis) and Nannochloropsis oculata in shrimp Litopenaeus vannamei fed compound diets", Journal of Applied Phycology. 31(4), paginas 2379-2389. ISSN: 0921-8971 (Print) 1573-5176 (Online) https://doi.org/10.1007/s10811-019-1732-2.
2019
2021-10-21 14:19:44
Juan Manuel Pacheco-Vega, Julián Gamboa-Delgado, Angel G. Alvarado-Ibarra, Martha G. Nieto-López, Mireya Tapia-Salazar & Lucía Elizabeth Cruz-Suárez. 2018. Nutritional contribution of fish meal and microalgal biomass produced from
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2018
2021-10-21 14:19:44
Villarreal-Cavazos, D.A., Cruz-Suárez, L.E., Tapia-Salazar, M., Nieto-Lopez, M.G., Gamboa-Delgado, J., Lemme, A. y Ricque-Marie, D. 2017. Efecto de la lixiviación de heces sobre los coeficientes de digestibilidad aparente en camarón blanco del Pacífico (Litopenaeus vannamei)?. Hidrobiológica. Volumen 27 (3): 353-357 Aceptado 9 de Julio 2017. versión impresa ISSN 0188-8897. Disponible en:
http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0188-88972017000300353&lng=es&tlng=en.
2017
2021-10-21 14:19:44

Gamboa-Delgado, J., Rodríguez Montes de Oca, G.A., Román Reyes, J.C., Villarreal-Cavazos, D., Nieto-López, M.G. & L.E. Cruz-Suarez. 2017. Assessment of the relative contribution of dietary nitrogen from fish meal and biofloc metal to the growth of Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei). Aquaculture Research. Volumen 48, Issue 6 2963-2972. DOI: 10.1111/are.13129 (junio 2017) Online ISSN: 1365-2109
2017
2021-10-21 14:19:44
Elizondo-Reyna, E., Medina-Gonzalez, R., Nieto-López, M.G., Ortiz-López, R., Elizondo-González, R., Powell, M., Ricque-Marie, D. y L.E. Cruz Suárez. 2016. Comsumption of Ulva clathrata as a dietary supplement stimulates immune and lipid metabolism genes in Pacific White shrimp Litopenaeus vannamei. Journal of Applied Phycology, Volume 28, Issue 6, pp 3667?3677. DOI: 10.1007/s10811-016-0889-1 Publicada el 10 de diciembre del 2016, dirección electrónica: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10811-016-0889-1
2016
2021-10-21 14:19:44
Peña-Rodríguez, A., Elizondo-González, R., Nieto-López, M., Ricque-Marie, D. y L.E. Cruz-Suárez. 2016. Practical diets for the sustainable production of Brown shrimp Farfantepenaeus californiensis juveniles in presence of the Green macroalga Ulva Clathrata as natural food. Journal of Applied Phycology. 1-9. DOI: 10.1007/s10811-016-0846-z
2016
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